Speakers

Bo Salet

Bo Salet is met de kennis van zijn bachelor Werktuigbouwkunde de Technisch Manager van het Nuon Solar Team. Hierbij zal hij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van het technisch team en zorgen voor een goede structuur. Daarvoor is hij constant op zoek naar een optimale vergaderstructuur en overzichtelijke en visuele planningen. Met zijn ervaring als voorzitter bij de Kleine Consultant  zal het voor hem geen probleem zijn om overzicht te creëren en deze over te brengen op anderen. Met het doel het team optimaal te laten presteren, heeft Bo het volste vertrouwen om de wereldbeker bij het Nuon Solar Team te houden.

Jeff Sutherland

Jeff Sutherland is samen met Ken Schwaber de bedenker van Scrum en mede-auteur van het Agile Manifesto. Sutherland was lang gevechtspiloot en deed onderzoek naar kanker aan de University of Colorado School of Medicine, waarna hij betrokken raakte bij IT-systeemontwikkeling. Als VP of CTO leidde hij elf bedrijven, waarvan zeven helemaal met scrum. Hij behaalde hierbij hyper-productieve resultaten.

Claudia Struijlaart

Er ontstaat een steeds grotere kloof tussen wat het huidige schoolsysteem levert en wat de vraag is vanuit de huidige snel veranderende markt. Kan EduScrum een verbindende factor worden? In deze sessie vertelt Claudia samen met haar leerlingen van het Valuascollege Venlo over hoe Scrum in het onderwijs toegepast wordt en welke opbrengsten ze ervaren. Claudia Struijlaart is scheikunde lerares en lid van het EduScrum team. Tijdens haar zoektocht naar didactische les methoden om haar leerlingen voor te bereiden op hun toekomst werd haar interesse gewekt door de Agile waarden en EduScrum. In 2013 heeft zij EduScrum geintroduceerd in het Valuascollege en sindsdien past zij dat succesvol toe tijdens haar scheikundelessen vanaf 3 HAVO tot en met 5 VWO. Claudia wordt vergezeld door Maud, Tessa en Emma, allen HAVO/VWO leerlingen die op school werken met Scrum.

Henk Richmond

Henk Richmond is manager Software Development bij PGGM. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van back- en frontend pensioen systemen. IT is een strategische “enabler” aan het worden in een snel veranderende pensioen wereld. Henk werkt met ongeveer 20 teams en de business in een complexe omgeving aan het agile worden van de organisatie als geheel. Het onderscheidende aspect van zijn werk is het initiëren, faciliteren en uitvoeren van organisatorische en technologische verandertrajecten. Voordat Henk zes jaar geleden bij PGGM in dienst kwam, werkte hij voor Deloitte Consulting als senior manager IT strategie en programmanagement.

Elsa Barelds

Elsa Barelds is IT Service manager bij Coöperatie DELA in het team dat regie voert over infrastructuur en werkplekken (12 personen). Sinds de omslag naar Agile werken begin 2015 vervult Elsa hier ook de rol van scrummaster. De uitdaging bestond vooral in het aanhaken van de belangrijkste leverancier, het creëren van een team spirit, en het zichtbaar maken en stroomlijnen van alle verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen het team. Na een zoektocht van ruim een jaar via verschillende agile borden en methoden zijn er flinke sprongen voorwaarts gemaakt in de agile regievoering!

Rinze van Oorschot

Rinze van Oorschot is Manager IT bij coöperatie DELA. Zijn domein is infrastructuur, werkplekken en security. Het operationele werk is uitbesteed bij meerdere leveranciers en samen met een team van professionals wordt regie gevoerd over deze dienstverlening. De regie organisatie werkt nu ruim een jaar met Agile en in 2015 heeft Rinze de “IT Happiness officer of the year” award gewonnen.

Wout Wouters

Wout is change coordinator bij Simac ICT. Simac is 1 van de leveranciers van DELA. Medio mei 2015 zijn wij met het DELA beheer team Agile gaan werken. Sinds de omslag naar Agile werken vervult Wout de rol van product owner op de non-std-changes. De uitdaging bestond vooral om dedicated teams te creëren zonder statische planning. We zijn nog steeds zoekend naar de beste manier om Agile samen te werken met DELA, hierin zijn het laatste jaar wel enorme stappen gemaakt.

Daphne Henning

Daphne Henning wilde de wereld mooier maken als designer, maar werd internationaal marketeer voor selfmade ondernemers en startups. Totdat ze zich afvroeg hoe het zou zijn om in een corporate te werken. Dat bleek een wereld van verschil. Maar niet voor lang, want corporates gingen op zoek naar hun intrapreneurship, als antwoord op de disrupte marken en digitale revolutie. De match werd ineens overduidelijk: Daphne is Manager Agile & Digital Excellence bij KPN.

Maurice de Kroon

Maurice de Kroon heeft samen met Patrick Clement Scrum in infraprojecten geïntroduceerd bij Sweco NL. Binnen de traditionele infra-wereld is Maurice op zoek naar optimalisatie en nieuwe mogelijkheden. Na zijn rol als Projectmanager bij grote infra-projecten is hij nu leider van het Strategy Implementatie Office voor Sweco NL (1600 medewerkers) en adviseert de Directie, “making the business perform at it’s best